1, 2, 3 juni Werelds Delfshaven, Coolhaven (achter de Machinist)

Het is alweer bijna zover: het allereerste weekend van juni...  wordt er een voorschot genomen op de zomer met Werelds Delfshaven. Drie dagen vol muziek, dans en theater. Een bruisende mix van de meest uiteenlopende acts, stijlen en leeftijden. Van cumbia circus tot fanfare, van Brassband battle tot iftar maaltijd, van Kaapverdiaanse Funana tot ontregelend straattheater.
Je vind het allemaal bij Werelds Delfshaven op de Coolhavenkade achter de Machinist. Een gedetailleerd programma volgt nog maar bij deze vast even de verschillende dagen benoemd:

Op vrijdagavond is het ruim baan voor Fullmoon Babylon Fest:
De avond waar de nieuwe tradities beginnen; cross-overs van wereldse muziek, circus en dans. versneden salsa, Braziliaans, electro-pop, wereld jazz, afro indian music, acrobatische dans en ballet met hoeden…je kan het allemaal verwachten op de vrijdagavond. Ruim baan voor de nieuwe lichting muzikanten en artiesten die WMDC en Codarts jaar in jaar uit aan doen. FullMoon Babylon Fest is inmiddels een traditioneel openingsfeest van werelds Delfshaven. 
Facebook FullMoonBabylon

De zaterdag en zondag geven een culturele impressie van een wijk als Delfshaven. Op zaterdag ligt de nadruk meer op de jeugd en aanstormend talent: een brassband battle, singer songwriters, vernieuwend circustheater, hiphop cafe, groovende jazz en vlammende Kaapverdiaanse funana!

De zondag is het feest van de traditie. Koren, fanfares, authentieke gospel, traditionele dansen, authentieke gamelanmuziek, vlammende salsa, poëzie, kleurrijke klederdracht, uiteenlopende keukens, nieuw circustheater en originele kawina. Het buitelt allemaal over elkaar heen op de zondag. De zondag is een familiedag waar jong en oud op ontdekkingstocht kan gaan. 

Afsluitend is er een iftar maaltijd. Werelds Delfshaven is een samenwerking van ruim 15 verschillende culturele organisaties waarvan een aantal ramadan hebben. Om ook samen met hen te kunnen eten en drinken en Werelds Delfshaven te kunnen vieren sluiten we deze editie af met een Iftar maaltijd omlijst met Arabisch Andalusische klanken en poëzie.
Facebook wereldsdelfshavenfestival zie ook www.grounds.nu

 

 

 


 

 

 

Rotterdams Volkstheater op Facebook

Rotterdams Volkstheater

Marconistraat 52
3029 AK Rotterdam
Postbus 2065
3000 CB Rotterdam
010-4768922
06-22393605
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.