Over ons

Het Rotterdams Volkstheater trekt al sinds 1996 met eigen tenten en artiesten door de Rotterdamse wijken. Deze jarenlange tournee is geen doel maar een middel. 

Een middel om mensen actief te betrekken bij hun wijk, om bestuurders in contact te brengen met bewoners, om cultuur te brengen in de wijken en bovenal een middel om elkaar te ontmoeten. Jaarlijks is het Rotterdams Volkstheater betrokken bij meer dan 50 Rotterdamse wijkinitiatieven. Wilt u ook aan de slag in uw wijk en heeft u behoefte aan ondersteuning in productie, programmering, sfeervolle tenten en/of aanverwante zaken…Schroom dan niet en neem contact met ons op. Het Volkstheater denkt graag met u mee.  

 

Het Volkstheater is geen gesloten bolwerk. Het staat altijd open voor nieuwe samenwerkingspartners. Het steunt met voorrang projecten die gericht zijn op participatie en betrokkenheid van wijkbewoners; Bezielende Zaterdagen, Wijkmarkt Lombardijen, Midzomerfeest in Vreewijk, Werelds Delfshaven, het Zuidwijkspektakel, Zomermuziek op de Rotte, de Pleindialogen, Kinderuitmarkt, Rotterdams Oogst Festival…mooie voorbeelden van projecten uit het recente verleden waar bewoners zich actief inzetten voor hun wijk, stad en leefomgeving. Evenementen, wisselend van heel klein tot heel groot, maar altijd strevend naar intimiteit en werkend aan een sfeer die uitnodigt tot ontmoeting.

Naast de ondersteunende functie bij wijkactiviteiten heeft het Volkstheater haar eigen programma-aanbod zoals het Wereldcircus, Scholendagen en de Kleurbende. Toegankelijke programmering van wereldklasse. Een programmering ook, die door de combinatie van voorstellingen met workshops vaak uitdaagt om op zoek te gaan naar eigen talent.

 

Stichting Rotterdams Volkstheater heeft de A (ANBI) status. Hierbij onze gegevens:

 


 

 


Rotterdams Volkstheater op Facebook

Binnenkort:

  • In de pauzestand...

    Er stonden allemaal mooie projecten in de planning voor deze zomer, maar helaas. Door de maatregelen in verband met het Corona-virus zijn alle...